Kategori Arkiver: Efterår

Efteråret er en fantastisk tid på året, hvor det igen bliver tid til at finde de store gryder frem. De gamle kogebøger kan pudses af, for nu er det tid til simre mad, mad der giver en fantastisk duft i hele huset – og som især er mad der tager lang tid. Det er noget af det bedste ved den årstid, det er at det nu igen er muligt at komme igang med simre retterne og rodfrugterne. For nu har man hele sommeren spist friske grøntsager, og spændstig salat, og formentligt fået en god portion af friske bær og andre sommer lækkerheder.
Derfor er det sikkert også ved at være tiltrængt at få noget mad der virkelig smager af noget, og som er fyldt med smag og tid. Det er også netop til sådanne retter at man kan bruge nogle andre kødstykker, og måske kan få braiseret noget mere end man plejer. Det er ikke nok med at det er godt for smagen at det tager lang tid og er nogle af de billige stykker, det er også godt for tegnebogen, hvilket jo er skønt – for så kan man bruge de penge man har i overkskud, på mere køkkengrej.

Shepherds pie – efterårs stopspildafmad retten

Sheperds pie med rester af kødsovs

Shepherds pie – er den geniale stop spild af mad ret hvor du kan bruge rester af kødsovs til at lave en virkelig lækker og nem gang sheperds pie. Shepherds pie er en af de der opskrifter hvor de helt sikkert findes en million forskellige opskrifter på, der er sikkert også nogen der er mere […]

Karbonader

Karbonader

Karbonader – eller krebinetter som nogen kalder dem, er sådan en rigtig dejlig mormor spise – som egentligt er utroligt nem og hurtig at lave. Karbonader er en af de opskrifter jeg foretrækker, når jeg skal lave mad med hakket svinekød. Selvfølgelig står jeg heller ikke i vejen for en god gang frikadeller – men […]