Koteletter i fad

Koteletter i fad

Koteletter i fad er sådan en evig klassiker, som de fleste nok kender. Denne opskrift på koteletter i fad er dog en fedtfattig en af slagsen – og lækker.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Koteletter i fad
Koteletter i fad – en alt i en ret.

Denne opskrift på koteletter i fad er helt uden fløde eller andet der kan være med til at gøre den fed, den er lavet hovedsagligt på tomater og vand, og så eller fond og vigtigst af alt er nok god tid. For det tager altså lige knap 2 timer plus minus at lave denne, men det er samtidig også en ret der bare passer sig selv i ovnen, så du kan bruge tiden på noget andet imens du laver mad. 

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_checklist]
  • 4-6 koteletter
  • 2 dåser hakkede og flåede tomater
  • 1 grøntsags terning
  • 1 hønsekøds terning
  • kalvefond
  • 1 liter kogende vand
  • salt og peber
  • ½ tsk sukker
[/fusion_checklist]

Start først med at krydre koteletterne med salt og peber, steg dem derefter af på en pande så de får en god stegeskorpe. Kom dem til side og find et fad frem du vil lave retten i, dernæst kommer du koteletterne i fadet og hælder tomaterne over. Nu er det en god ide at tænde for ovnen, den skal stå på ca 180 grader.  Tag så 1 liter kogende vand og kom terningerne i – og det samme med kalvefonden, bare brug en smule – det som du synes virker passende. Når det er nogenlunde opløst i vandet hældes det i fadet, der skal gerne være godt med vand/sovs i fadet, for det skal være i ovnen længe. Så det er vigtigt at du undervejs holder øje med om der er nok vand i fadet, for det må endelig ikke koge tørt.

Stil derefter fadet i ovnen, og lad det så stå der i ca 1,5 – 2 timer alt afhængig af hvornår du synes at det ser rigtig lækkert ud og dufter godt.

Når du kan se at det er ved at være færdigt kan du så koge ris, hvis det er du vælger at servere til – det smager altid godt sammen. Så er det mere eller mindre det, det er rigtigt nemt at lave, det vigtigste er bare at det får god tid i ovnen, så smagene rigtigt kan komme ud.

 

Jeg håber det smager.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2 tanker om “Koteletter i fad

  1. Pingback: Madplan uge 32 - Nordsmag.dk

  2. Pingback: Madplan uge 48 - gamle klassikere og lidt stop spild af mad. - Nordsmag.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *