Stegt hellefisk med hummersauce

Stegt hellefisk med jonfruhummersauce

Den første af hovedretterne var stegt hellefisk med jomfruhummersauce. Hellefisk er en lækker hvid fisk, med mere fedme end den klassiske “nytårstorsk”.

 

Vi bestemte os for at gå uden om torsk til nytårsmiddagen – dette gjorde vi hovedsageligt af den årsag at torsk bliver overfisket der mindsker bestandene og er skrækkelig dyrt, især her omkring nytår. Vi havde egentligt bestemt os for kuller, men så lå der et stykke hellefisk og lokkede ved fiskehandleren, så det blev det.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Stegt hellefisk med jonfruhummersauce
Den første hovedret til nytår var stegt hellefisk.

Det er en ret der ikke består af mange indviklede fiduser, men det tager lidt tid at lave den. Fordi hummer fonden skal koge i en god rum tid. 

Retten består af tre simple men velsmagende elementer.

Stegt hellefisk
Hummersauce
Fint strimlede rå grøntsager

Stegt hellefisk

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_checklist]
 • 1 hellefiskfilet
 • 10 g smør
 • salt og peber
[/fusion_checklist]

Varm en pande op på middel varme, kom smørret på og lad det smelte. Fisken skæres i fire passende stykker. Lægges på panden og steges ganske roligt på den ene side, til de er gennemstegte. Fisken går let i stykker, så lad være med at prøve på at vende den. Du kan nemt se når den er ved at være færdig, for så begynder lamellerne i kødet at gå fra hinanden, og så er det med at være over den, så du ikke steger den til døde. Krydr med salt og peber til sidst inden servering.

Hummersauce

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_checklist]
 • Skaller af 1/2 kg jomfruhummerhaler
 • 2 spsk olie
 • 1,5 l vand
 • 2 tsk tomatpuré
 • 1/2 tsk paprika
 • Et par dryp hvid balsamico
 • 1 dl fløde
 • salt og peber
[/fusion_checklist]

Varm olien godt op i en gryde. Kom skallerne i og mishandl dem godt og grundigt i den varme olie til det lugter langt væk af hummere – det kan anbefales at lave denne ret uden for såfremt du har en grill eller gasblus, det kommer virkelig til at lugte slemt.
Når hummerskallerne har fået en ordentlig omgang, hældes vandet over og det sættes til at koge i et par timer.
Når det er kogt godt igennem. Sigtes skallerne fra og væsken hældes tilbage i gryden. Herefter tilsættes tomatpuré, paprika og balsamico, lad det koge igennem i en halv time – tre kvarter.
Så er det tid til at gøre saucen færdig ved at tilsætte fløde og smage til med salt og peber – både fløde og krydderier er en smags sag, vil du have meget fløde i gør du det, vil du ikke kommer du mindre i. Du kan også helt undlade at komme fløde i hvis du mere er til den slanke linje.

Strimlede grøntsager

Tag de grøntsager du har lyst til at spise til og strimmel dem fint – det nemmeste er hvis du har et mandolinjern, men ellers kan det sagtens gøres i hånden. Et råkostjern, (foodprocessor etc.) vil ikke fungere, så får du mere råkostsalat end det sprøde knasende tilbehør du får her.

Grøntsagerne kan sagtens snittes i forvejen, de skal bare lægges i koldt vand ind til servering. Bland grøntsagerne godt og giv dem eventuelt lidt hvid balsamico henover.

 

Anret retten i dybe tallerkner. Læg en lille portion sauce bunden, placer hellefisken i midten og læg grøntsagerne ovenpå. Klar til servering .

Med kogningen af hummersaucen tager retten ret lang tid at lave, men alt i alt er det faktisk en ret simpel ret, der er nem at lave.

Jeg håber det smager.


[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Dette indlæg var udgivet Nytår og tagged .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *